Sisältöön

Teatteri Lysti — Hervannan Teatteri Lysti ry

Vieraskirja

Vierakirjaan voit kirjoittaa julkista palautetta, kysymyksiä, arvosteluja tai vaikkapa runon. Kirjoita uusi viesti sivun alareunassa olevaa lomaketta käyttämällä. Sähköpostiosoite ei näy julkisesti. Muistathan että Teatteri Lystillä on oikeus poistaa asiaton viesti. Käytäthän vieraskirjaa ainoastaan kommentointiin teatterista. Vieraskirjan väärinkäytöstä voidaan käyttäjää rajoittaa teatterin sivuilla. Voit kirjoittaa myös palautetta klikkaamalla tästä.

Aleksi kirjoitti 09.10.2021 kello 23:11, että:

Jeesus tahtoo antaa syntisi anteeksi. Jumalalla on paljon hyvää annettavana. Hän on rikas antaja kaikille, jotka huutavat häntä avuksi. “Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.” Room. 10:13

Maailmallisten rikkauksien petolliset houkutukset ja kaikenlaiset himot vievät ihmisen turmioon ja kärsimykseen. Usein tiedämme jo etukäteen, että maallinen omaisuus ei tee autuaaksi. Mutta silti alamme luottamaan siihen ja jopa pelkäämään sen menetystä, vaikka voimmehan kuolla minä päivänä hyvänsä. “Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman mutta saisi sielulleen vahingon?” Markus 8:36

Rahanhimo on kaiken pahan juuri. Mitä Jeesus sanoi mammonan palvelemisesta? “Ei kukaan voi palvella kahta herraa, sillä hän joko vihaa toista ja rakastaa toista tai on uskollinen toiselle ja halveksii toista. Ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa.” Matteus 6:24

Jeesus sanoi, että joka uskoo Häneen, sillä on iankaikkinen elämä. Jeesus kantoi syntivelkamme kun hän kuoli syntiemme puolesta ristillä ja sen jälkeen Hän nousi ylös Taivaaseen.

Johannes 3:16 “Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon. Älä siis menetä toivoasi, vaan lähesty Herraa rukoillen niin saat varmasti avun oikeaan aikaan.

Joel 2:13 “Repäiskää rikki sydämenne, älkää vaatteitanne, palatkaa Herran, teidän Jumalanne, luo. Hän on armahtava ja laupias, pitkämielinen ja hyvin armollinen, ja hän katuu pahaa.”

Tässä on lyhyt rukous.

“Herra Jeesus, ole minulle syntiselle armollinen. Auta uskomaan ja luottamaan Sinuun. Kiitos kaikesta mitä olet tehnyt minun ja perheeni hyväksi. Aamen. “

Lauri Pullinen kirjoitti 15.08.2021 kello 15:03, että:

Kesäteatteri on ulkoilmassa ja sääennuste lupaa sadetta. Tiedän Turkhaudan Miinan Montun kesäteatterilla olevan katoksen, Miinan myssyn, joka helpottaa pahimpia sään oikkuja. Haiharan taidekeskuksen kesäteatterissa ei katosta ole, että peruin varauksen ja yritän poutapäivänä päästä teatteriin.

Joskus aiemmin vuonna 2009 olimme perheen kanssa Hervannan kesäteatterissa katsomassa paksun Bertan balladia ja kauhea sade tuli. Siinä kylmettyi katsojat. Minä halusin katsoa esityksen, vaikka muut olisivat jo luovuttaneet. No toivotaan parempia ilmoja tulevaisuudessa esityspäiville.

Kari Puusniekka kirjoitti 09.08.2020 kello 20:08, että:

Kiitos mukavasta teatteri esityksestä, kauniin Veeran matkassa.
Teatteri Lysti on elinvoimainen ja kehittyvä teatteri.
Suosittelen kaikille hyvän teatterin ystäville.

Anneli Kuukka, Porvoo kirjoitti 07.08.2020 kello 09:09, että:

Kävin 4.8. katsomassa esitystänne ”Kaunis Veera” Olin positiivisesti yllättynyt esityksen jouhevuudesta ja ennen kaikkkea siitä, että en kuullut yhtään kirosanaa tai härskiä vitsiä koko esityksen aikana, joilla yleensä yritetään kosiskella yleisöä. Kiitos esityksen aitoudesta ja intoa edelleen työllenne. Uutta produktiota odottaen. Anneli K

jukka kirjoitti 11.01.2019 kello 03:03, että:

Viikon kirjajuoni: Saana Mirjami Tuulentytär siruttaa ystävättäriensä lapsia ja stalkkaile näitä sen jälkeen. Mm. näkee kaiken saman mitä lapsetkin näkevät.

Jukka kirjoitti 07.08.2015 kello 10:10, että:

Kauppa-Lopo Haiharassa 6.8.2015 oli elämys. Teatraalisuutta sanan varsinaisessa myönteisessä merkityksessä ja mieleenpuristuvaa tragikomiikkaa parhaimmillaan. Suru ja ilo rinnan kuin kaikessa. Tänks ja onnea koko tiimille.

Tapani Lahdenmäki kirjoitti 05.07.2015 kello 23:11, että:

Hei.
Olin 5.7 “Kauppa-Lopon” dramatisoija Raimo Lahdenmäen avec:ina katsomassa esitystänne … voin sanoa, kokonaisuutena minulle kesän paras päivä …

Timo Kytö kirjoitti 29.06.2015 kello 06:06, että:

Teistä laitoin tarinaa
ilman mitään narinaa
feispuukin seinälle
juuri tälle päivälle
Tampere ryhmässä
ei ollenkaan niin tyhmässä
mainosta mä runoilin
sanojani punoilin
vallan oivaan muotoon
se yleisöä tuokoon.

Maarit Kaihlanen kirjoitti 03.08.2014 kello 20:08, että:

Todellinen “kultuuripläjäys” 31.7. Haiharassa
Teatteri Lysti – Siunattu Hulluus – Ihana, hulluttelu hulluudesta. Päättyi mahtavaan Veikko Lavin runo-lauluun jossa muutamalla sanalla oivasti “kohotetaan jokaista meitä” . Ihana ilta seurata sydänystävän esiintymistä sekä yhtyä loppulauluun ja näihin sanoihin:

Ihmisiä on kuin muurahaisia,
ne loputonta polkuansa taivaltaa.
On kaukaa katsottuna kaikki samanlaisia,
niin ettei heitä toisistaan voi erottaa.
Kurkistaa jos voisi sielun syvyyteen,
niin kahta samanlaista eipä ois’.
Ken katsoo kauneuteen eikä hyvyyteen,
häneltä monta ystävyyttä jääkin pois.

Jokainen ihminen on laulun arvoinen.
Jokainen elämä on tärkeä.
Jokainen ihminen vain elää hetken sen,
sen minkä kohtalo on hälle määräävä.

Jos sä olet saanut hyvän ystävän,
tee kuni saituri, mi aarteen piilottaa.
Ei kaupittele koskaan muille kalleintansa hän,
pois hopeoistaan kaikki tahrat kiillottaa.
Lämmitä siis kalleintasi, ystävää,
kun suuri aarre sulle suotu on.
Niin myöhäistä on hälle polttaa kynttilää,
kun kerran hautakumpu umpeen luotu on.

Jokainen ihminen on laulun arvoinen.
Jokainen elämä on tärkeä.
Jokainen ihminen vain elää hetken sen,
sen minkä kohtalo on hälle määräävä.

Seppo Virtanen kirjoitti 06.03.2014 kello 13:01, että:

Hei vaan Lystiläiset ja hyvää tulevaa kesä esitystä,mikä lieneekin.
Viime suven esitys oli mukava kokomus,kiitos siitä.Tammen Pertille
tässä samalla lupaamani tervehdys.
Seppo Virtanen,tukkilainen

Jarkko Pahkala kirjoitti 24.11.2013 kello 20:08, että:

Kiitos lystiläiset esityksestänne Liian paksu perhoseksi (24.11.13). Todella nautinnollista katsottavaa. Paulan esiintyminen oli aivan ensiluokkaista (jälleen). Olitte onnistuneet luomaan Cinolaan hienot puitteet näytelmällenne. Onnistuitte loistavasti ja jokainen esiintyjä voi olla ylpeä panoksestaan. Taas yksi syy olla ylpeä hervantalaisuudestaan.
Lämmin kiitos.

Jukka L. Savolainen kirjoitti 08.08.2013 kello 23:11, että:

Olen nähnyt kriitikonurallani toista sataa teatteriesitystä, vaikka päätoimeni on lähinnä elokuvan puolella. Siksi minua kiinnostaa teatteri vieläkin enemmän, sillä teatterissa ei voi fuskata, eikä myöskään leikkaaja pääse lopputulosta editoimaan. Olipa kyse ammattimaisesta tai harrastajateatterista, on kyse aina esityksen intohimosta ja ryhmän halusta antaa parastaan yleisölle. On rehellisesti todettava, että Laulu tulipunaisesta kukasta oli itselleni teatteriversiona vieras. Olen toki elokuvaversion nähnyt, mutta ensimmäisen kerran tähän Johannes Linnakosken tuotokseen pääsin tutustumaan juuri Lystin esityksenä.

Tarina on yhä ajankohtainen, sillä moni mies hakee sitä parempaa puoliskoaan ja etsintämatkallaan myös rikkovat naisten sydämiä, jotka uskovat miehen hyvyyteen. Toisaalta tarinan voisi myös tänä päivänä kääntää myös toisinkin päin, jos noin tasa-arvoisesti ajatellaan.
Ohjaaja Seppo Heinolan dramatisoima ja ohjaama näytelmä on alkuperäistä tekstiä kunnioittava ja kesäteatteriperinteitä vaaliva kokonaisuus. Itse ehkä olisin kaivannut sovituksessa kunnon ravistelua ja ehkä pientä modernisointia. Ohjauksellisesti homma sujuu suhteellisen hyvin, kun muistaa että kyseessä on harrastelijateatteri. Melko pitkälti homma toimii juuri niin hyvin kuin vain tällaiselta ryhmältä voi odottaa. Mutta kokonaisuudesta nousevat muutamat ammattimaisesti roolinsa vetävät näyttelijät, Olavia esittänyt Jarno Puusniekka, Kyllikkiä esittänyt Teija Vallinaho ja Elämänlankaa esittänyt Merja Pohjola.

Pienistä puutteista ja modernisoinnin vähyydestä huolimatta Lystin Laulu tulipunaisesta kukasta toimii yllättävän hyvin Haiharan taidekeskuksen maisemissa.

Seppo Heinola kirjoitti 22.07.2013 kello 13:01, että:

Ote Panu Rajalan,joka kävi katsomassa esitystämme, päiväkirjasta:

“Vielä Laulu tulipunaisesta kukasta Haiharan kartanon maisemassa, Teatteri Lysti esitti, Seppo Heinola sovitti, ohjasi ja kutsui paikalle. Aamulehden nurkkakriitikko haukkui esityksen aivan kohtuuttomasti, jopa väärin kuvauksin (Olavi ei suinkaan ole pahantuulinen läpi esityksen, vaan korea hurmuri kuten pitää). Mukana kauniita naisia, välillä jopa ihanan vähäpukeisina. Kyllikki, Teija Vallinaho, on komea ilmestys. Kokemus oli positiivinen, sovitus uskollinen Linnankoskelle moralisointiin saakka. Tuttua tekstiä, kun käsikirjoitin tämän Mikko Niskasen elokuvaan 1971.”

Ilkka Saarinen kirjoitti 21.07.2013 kello 18:06, että:

Kiitos hyvästä esityksestä sunnuntaina 21.7.2013, nautimme paljon! Esitykseen oli hienoa eläytyä ja se viihdyttää mieltä vielä jälkeenpäinkin.

Airi Thomasson kirjoitti 19.07.2013 kello 21:09, että:

Hei! Olen käynyt hervantalaisen Teatteri Lystin esityksiä katsomassa jo useampina vuosina. Laulu tulipunaisesta kukasta on mielestäni todella hyvä esitys. Päähenkilö Olavi Koskelaa esittävä Jarno Puusniekka oikein eläytyi osaansa ja katsovat saivat nauraa ja vähän pelästyäkin hänen suoritustaan. Kaikki häntä rakastavat neitokaiset olivat suorituksiltaan täydellisiä ja pienet paljasjalkaiset taaperot saivat esityksillään katsojilta taputuksia. Menisin vaikka uudelleen katsomaan tätä näytelmää, sillä se oli mieleenpainuva ja hyvä! – Kiittäen, Airi Thomasson.

Aino P. kirjoitti 15.07.2013 kello 21:09, että:

Kiitos hienosta esityksestä! Pääpari oli mitä mainioin, ja Olavin sussut vuorottain hauskoja ja sydäntä riipaisevia. Olen lukenut Linnankosken romaanin, ja tässä versiossa Olavi oli sympaattisempi ja ymmärrettävämpi. Kiitos kaikille näytelmän kanssa puurtaneille.

Kirjoita uusi viesti

Tule mukaan Lystin toimintaan! Klikkaa tästä!

Kirjoita Lystin vieraskirjaan. Klikkaa tästä!

Copyright © Hervannan Teatteri Lysti ry